Смедереву дијамантска плакета за добровољно давалаштво крви

21 октобар 2021 51

Смедереву је припала дијамантска плакета Института за трансфузију крви Србије за постигнуте резултате у зимској и летњој кампањи добровољног давања крви 2021. Године. Поред Смедерева, дијамантску плакету освојили су и Пожаревац, Коцељева, Лозница, Ваљево и Голубац. Златна плакета за постигнуте резултате у зимској кампањи припала је Љубовији, сребрна Великој Плани, а бронзана Мионици, Великом Градишту и Петровцу. Златну плакету за остварене резултате у току летње кампање добио је Лајковац, сребрну Шабац и бронзану Богатић.

Уручење признања ће највероватније бити уприличено током акција добровољног давања крви у наредној зимској кампањи, јер  на жалост, не постоје епидемиолошки услови да се организује новогодишњи коктел у Скупштини града Београда.

Црвени крст Смедерево захваљује свим добровољним даваоцима крви, волонтерима, Институту за трансфузију крви Србије, локалној самоуправи, Центру за културу, Дому здравља, Општој болници „Свети Лука“, запосленима у Црвеном крсту Смедерево, грађанима и медијима на успешној сарадњи и позива све људе добре воље да и убудуће учествују у акцијама добровољног давања крви.

Претрага вести