Настављена сарадња са удружењима

29 јун 2021 171

Представници Црвеног крста Смедерево присуствовали су у понедељак, 28. јуна 2021. године радном и свечаном делу Скупштине Удружења пензионера Града Смедерева. Овом скупу присуствовали су председник и секретар Црвеног крста Смедерево, мр Слободан Станковић и Томислав Живановић, Властимир Лекић, председник Удружења слепи-слабовиди "Свети Вид"Драгана Медић, председница Удружења хранитеља "Загрљај" и други. Чланови Скупштине су минутом ћутања одали пошту преминулим члановима Удружења пензионера између две седнице. Скупштина Удружења пензионера је одлучила да Томиславу Живановићу, секретару Црвеног крста Смедерево додели повељу за дугогодишњу успешну сарадњу. Повеља ће бити уручена Томиславу Живановићу на првом свечаном скупу Удружења пензионера града Смедерева. Чланови Скупштине размотрили су и усвојили извештај о раду Удружења пензионера за 2020. годину са извештајем Надзорног одбора и извештајем о материјално-финансијском пословању, програм рада и финансијски план за 2021. годину, информацију о раду посмртног фонда Удружења пензионера у прошлој години и друго. Милован Грбић, председник Удружења пензионера града Смедерева рекао је да план активности за 2020. годину није у потпуности реализован због пандемије корона вируса, али су успешно реализоване активности учлањење нових чланова, упис огрева, додела социјалних пакета и други садржаји. У прошлој години Удружење пензионера је добило 540 нових чланова, док је 94-ро чланова у истом периоду преминуло. Удружење је у прошлој години имало троје ангажованих по уговору о привремено повереним пословима и у том периоду поделило по 450 прехрамбених и хигијенских пакета, а право на овај вид помоћи имали су сви пензионери на основу дефинисаних критеријума. Ово право није условљено чланством у удружењу пензионера.

Мр Слободан Станковић, председник Црвеног крста Смедерево, пожелео је Удружењу пензионера успешан и плодоносан рад и захвалио на успешној дугогодишњој сарадњи са жељом да се она настави и убудуће. Подсетио је да Црвени крст Смедерево ове године различитим акцијама и манифестацијама обележава 145 година свог постојања и рада, да реализује различите активности и да велику пажњу поклања програмима бриге о старијима кроз различите садржаје.

Истог дана, представници Црвеног крста Смедерево присуствовали су у ресторану “Цариградски друм” слави Видовдан Удружења слепи-слабовиди "Свети Вид" из Смедерева. Том приликом, присутнима су се обратили Драгана Медић, председник Организационог одбора пројекта и Властимир Лекић, председник Удружења слепи-слабовиди "Свети вид". Овом скупу присуствовали су представници институција, организација И удружења, као и бројни пријатељи и сарадници из Смедерева и других градова.

Претрага вести