Одштампајте ову страницу

У мају прикупљено 239 јединица крви

01 јун 2021 112
У мају прикупљено 239 јединица крви

Црвени крст Смедерево организовао је у мају, у сарадњи са институтом за трансфузију крви Србије, 5 акција добровољног давања крви у Центру за културу сваког понедељка од 9 до 15 часова. У овим акцијама прикупљено је 239 јединица крви уз примену здравствено-превентивних мера заштите од корона вируса. Црвени крст Смедерево позива све грађане да И убудуће учествују у акцијама добровољног давања крви И да тако покажу своју хуманост.

Светски дан без дуванског дима обелезен је 31. маја2021. године, поделом едукативних лифлета грађанима Смедерева – рекла је Маја Јовановска, стручни сарадник за програмске активности Црвеног крста Смедерево.

Усвајањем Резолуције Светске здравствене скупштине 1988. године донесена је одлука о обележавању 31. маја као Светског дана без дувана. Земље чланице Светске здравствене организације обележавају овај дан с циљем фокусирања пажње релевантним установама, цивилном друштву и грађанима на пандемију пушења у свету. Ове године 31. мај обележава се под слоганом “Обећање за престанак пушења”.

Најновије од ЦКСД